Ingen bra fredag

Fick virus på kvällen lagom till att jag tänkte kolla ett avsnitt av Solsidan. Såhär såg äcklet ut:Man kan tydligen få det av att vara inne på facebook, så får ni upp detta scam"program" som påstår sig ha något med Vista security att göra, så tryck bara Alt+F4 och kör genomsökning med antivirusprogram. Om ni ändå skulle bli smittade så kan detta hjälpa (det jag har hunnit göra än så länge iaf):
- Återställ datorn till en punkt som gjordes för tex någon dag sen.
- Gå in på ert administratörskonto och kör virusgenomsökning med Malwarebytes' Anti-Malware (gratisprogram) och det antivirusprogram ni har installerat. För mig hittades inga hot.
När jag hade viruset så kunde jag inte öppna ett enda program i min profil Therese, ingen .exe-fil överhuvudtaget, inte ens antivirusprogrammet alltså. Men på administratörskontot gick det. Därför ska ni alltid ha två profiler på eran dator, en admin och en egen profil som är begränsad där ni surfar och gör allt annat. Jag testade med att öppna program i min profil efter återställningen och det funkade bra då. Men man vet ju aldrig riktigt säkert om all skit är borta. Blev så jävla förbannad igår bara. Förstörde allt.

Men över till något kul. Shoppingspree i stan idag (lite småsur över att jag inte fann allt som jag behövde..) Nu ska jag snart över till Fanny och kolla melodifestival lol. Jag kommer att sitta och gäspa ;) Ingen utekväll idag eft jag känner mig för sjuk än. Men nästa helg kanske? Nästnästa blir det garanterat för då kommer Emma och vi ska freak out!

 


Kommentarer
Postat av: Mamma

Borde inte nån få lite cred för att ha gett dig lösningen?

2010-03-07 @ 10:59:49
Postat av: Anonym

Jaja, Mamma är jättesmart som hjälpte mig att fixa datorn!

2010-03-07 @ 13:27:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0