Avslut 8/4 2010

Skriver det några dagar senare men..
Såg klart det sista av Madrid under dagarna. Var till min värdfamilj och tog avsked i tisdags. De fick en Kosta Boda-skål av oss och jag fick ett fint armband av dem. Viktor hade också skrivit ett kort där han tackade för att jag hade passat dem ^^ gulligt. De sa att jag fick komma och besöka dem i Oslo snart.
Vi proppade i oss en massa Tapas sista dagen innan vi skulle hem. Solade och mådde allmänt gott. I torsdags gick vi upp kvart i sju, taxin kom kvar över. Min väska vägde ca 25 kg och allt vi hade med vägde nog runt 60! Maxvikten låg på 69 för alla oss tre. Tog en sista spansk kaffe sen satte vi oss i planet. Jag hamnade bredvid en gotlänning som jag pratade med en del. Sen var det bara att åka bil i ca 4 timmar hem. Väl hemma hade syrran klätt upp sig för mig och farmor och farfar var färdiga med mat och efterrätt. Elvis fattade väl ingenting att det var en förändring hemma.

Känns lite konstigt att avsluta här redan men kan inte säga annat än att det var det bästa beslut jag någonsin tagit att åka iväg såhär. Har upplevt så mycket som man inte skulle kunna uppleva på flera år här i Sverige. Har också lärt känna en del interessanta och framgångsrika människor som förvåntat mig i sättet hur de beter sig, hur normala och snälla som helst. De tror inte att de är bättre än någon annan och försöker inte "tävla" med andra som de flesta svenskar gör (kolla bara på Solsidan för lite exempel! haha). Har fått bra kontakt med alla dessa människor och hoppas verkligen att jag ser dem snart igen. Till sommaren blir det nog lite Stockholms- och västkustbesök som det verkar.

Miss y'all already. Tack för allt, hej!

Spring i bena

Nu har vi bott på hotell några dagar, men det tog inte mer än två nätter förrän vi bytte hotellrum. Fläkten var inställd på minst 40 grader, kylskåpet var inte heller så mycket kallare sen kom reparatören för att fixa security box men han sa bara manaña, manaña. Vi bodde ju trots allt bara på ett fyrstjärnigt hotell nära centrum. I nya rummet funkar allt, nästan. Man måste spola i toaletten i ca 5 minuter för att den ska funka ordentligt.

Idag var vi på Real Madrids stadion, Santiago Bernabéu. Det rustades upp inför El Clasico på lördag, gubbarna handplockade ogräs medan vi glassade i solen. När vi skulle vidare i arenan så var man tvungen att ta en bild med fotbollsspelarna. Zlatan fanns inte med så det sket vi i. Jag tog kort på syrrans favoritsspelares skor, där det stod att han satte Jesus främst. Ibland behöver man lite hjälp av det övernaturliga.

Vi har sett en jäkla massa mer, men jag har inte mycket mer tid till av skriva (har bara internet i en timme!!) Lägger upp bilder när jag kommer hem till Sverige den 8 april.

Glad påsk

Säger jag nu. Har varit inne i stan och kollat påskfirande etc. Åt paella också som jag inte ätit på typ 6 månader haha. Efter det blev det churros, ganska mättande :P Orkar inte mer än 4 stycken som vi fick var så.
Är förbannad på facebook också som aldrig fungerar som det ska. Loggar in mig på chatten hela tiden även om jag är utloggad. Skulle nyss lägga ut ett par bilder från idag, så står det att albumet innehåller 182 bilder men när man öppnar det finns det bara 178... Sen en annan sak, varför skulle jag vilja bli vän med Magdalena Graaf? Äh, fuck it. Ska iväg på frukost/tidig fika hos Fanny imorrn. Hon ville inte riktigt säga hejdå idag, det kändes för konstigt hah. Jobbigt med avsked. Men förhoppningvis träffar jag alla hemma i Sverige under sommaren.
Buenas noches

Creepy haha

Flitig

Gick upp halv elva och började med att packa direkt. Städerskan skulle komma kl 11 och städa mitt rum sist så jag var tvungen att städa bort mina saker från rummet. Resväskan är övertung som vanligt, men denna gång gick bara kläder ner i den! Allt annat har jag i platspåsar och min handväska haha. Tur att jag får skjuts till hotellet. Metro/buss hade aldrig gått! (inte ens taxi) Ska sova i Viktors rum inatt medan gästerna ska ta mitt.

Underbart väder. Satt ute i de nya utemöblerna förut, åt frukost och kollade på när kläderna torkade :P Är supervarmt i solen redan så tidigt på morgonen! inte illa. Röd dag idag så knappt några affärer i stan som är öppna. Längtar till mami&papi kommer imorgon!
Ciao


Maximalt

Renderade ut min egna film om Spanien förut. Den blev lite keff, pixligt och så så jag renderade ut i råfil dvs AVI. Filmklippet på 4:30 är nu alltså 979 MB stort! Det är ju lika mycket som en film på över 2 timmar!! Ungefär som ett program eller spel! Kan ju inte neka att den blev bra men nästan 1 GB - gimme a break. Gör om gör rätt.

Har nyss kollat på alla slags svenska tv-program som jag missat under dagarna medan de andra sett på Mad Men. Nu ska jag sova för imorrn ska jag flytta upp två våningar då det kommer besök som måste låna mitt rum.

Upptäckt

Se vad jag upptäckt. Hotellet som jag flyttar in på till lördagen ligger vägg i vägg med Starbucks! Haha, detta bådar inte gott ;) Gissa om man kommer äta frulle där ofta ;D


:-)

Nyss hemkommen från mina goda vänner. Blev hämtad på eftermiddagen, vi köpte lite mat och började sen tillaga hemma hos dem. Jag stod för tsatsikin ;) Och tsatsiki betyder grillat! Mums! Blev grillat lamm. Vädret var inte helt fel heller, soligt och varmt. När jag kom innanför dörren så kom städerskan och hälsade glatt på mig och frågade en massa. Bla om jag börjat lära mig spanska haha, stackare. Jag & B pratade om "senaste nytt" typ och efter 6 någongång trillade det in lite fler gäster. En dalmas och en familj som jag känner sen innan med världens sötaste unge. En massa god mat och vin som vanligt. Pratades om allt mellan bilkrascher, telefoner och droger ;P J retades över att Färjestad åkt ur slutspelen också och drev med Karlstad som vanligt haha. Senare mot kvällen började fotbollsmatch mellan Arsenal och Barcelona så vi slog oss ner framför tvn med jordgubbar, glass, chokladfudge etc. Lika trevligt som alltid att hälsa på dem och jag har saknat det.

Förresten Mamma och Pappa, vi har bokat in en preliminär fika med dem den 6 april (det enda datum som funkade) så att ni kan få träffa varandra.

RSS 2.0